3000 m2-feletti egyszerű termesztő berendezés.

Elterjedőben van a blokkosított egyszerű, de fóliaborítású berendezés. KITE vándorfólia néven lett közismert, az alacsony ár miatt is elterjedt.

Az alap szerkezet nagy hátránya volt a vékony csőből készült szerkezet, a csapadékvíz nem került kivezetésre, a szellőzés sem volt tökéletes. Ez volt a kezdet. A termesztők nem akarták leszedni a fóliát, mert azt gondolták, hogy…, az esővíz befolyt, nem tudták az öntözést szabályozni…, de az ár alacsony volt.

A mai „hasonló” berendezések ezt jó részt kiküszöbölik.

Ezekhez a berendezésekhez megfelelő növényt kell választani, termesztés technológiát ehhez igazítani és akkor rendben van. Ami még mindig gond, az a szellőztetés. Ha kinyitjuk, akkor nyitva van! Magas a működtető munkaerő ráfordítás.

Bizonyos típusok nem alkalmasak a rovarhálóval védett szellőztetésre, mint például a vápából felhúzható fóliásnál.
Javaslat a rövidebb blokkok használata a szellőztetés miatt. Ez 50 méteres hosszig egyszerű végfal szellőztetéssel megoldható.

A berendezések megfelelő méretezése a hó és szélterheléshez, mert jellemzően a télvéginek nevezett időszakban már zártnak kell lennie a berendezésnek, de ekkor is eshet jelentős hó, valamint az egyre viharosabb időjárás is jelentős kárt okoz.

A fenti típusoknál elsődleges szempontnak a hó és viharállóságnak kell lenni, aztán a termesztendő növényekhez megfelelő légtér, szellőzés és rovar elleni védelem.
Ezt követő lehet csak a bekerülési költség, mert a négyzetméterre vetített árakban természetesen a minél nagyobb felület az alacsonyabb.

Ezek a termesztő blokkok
2000-3500 Ft/m2 ár között építhetők.