Amiről ne feledkezzünk meg!

Természetesen minden berendezés csak az alap, ehhez öntözés, esetleg fűtés-vészfűtés még szükséges. Az öntözést mindig a növény és a vízforrás határozza meg. Az alap a csepegtető rendszer, amit felső öntözéssel ki lehet egészíteni. A vízszűrést és tápoldat adagolást mindig külön kell tervezni, mert az egy „állandó” berendezés. Ezekre árat mindig a tervezés után lehet adni, hiszen a 100 Ft/m2- től az 1500 Ft/m2-ig bármi lehet.

A fűtő rendszernek is igen jelentős lehet a költsége, hiszen ez akár a növényház árával is azonos lehet!

Nagyon fontos, hogy a kísérő, rárakodó költségeket is (pl tervező, engedélyek, közmű), valamint a termelés beindításához szükséges összeget is megfelelően tervezzék be.

Nincs rosszabb, mint egy félbeszakadt beruházás!

Fontos, hogy az árajánlat kérő gondolja végig, hogy mire kér árajánlatot, azt ugyanazon paraméterekkel vesse össze más gyártó,- forgalmazó termékével.

Gyakori „hiba” kérek egy árajánlatot fóliaházra! Milyen széles és milyen hosszú meghatározáson kívül igen sok paramétert kell megadni, végiggondolni, hiszen a fentiekből is kitűnik a sok és bonyolult kérdés-válasz. Azért ez nem egy kiló só vétele.

A forgalmazók, gyártók nevében kérek mindenkit a gondolatainak rendezésére, mert senki nem szeret feleslegesen dolgozni, nem akar csak valamit eladni.