Csiperke

Különálló házak. Javaslatunk a csiperkegomba termesztésre a 6,5 méter széles, különálló, függőleges oldalú, 22,5-31 méter hosszú, egykamrás változat.

A 6,5 méter fesztávolságú gombaház szerkezete függőleges oldal, majd körív vonalkövetéssel, kétcolos acélcsőből készül, egycolos cső összekötő merevítéssel.
Bordák osztása a terhelés miatt 1,5 méter.
Az ívek felfogatása a pontalapba, vagy lábazatba előre betonozott indító elemekre illesztéssel és csavarozásával történik.

Merevítése az első és utolsó borda közti viharfogó rudazattal és hosszanti három futó csővel történik. A merevítéshez tartozik a hosszára futó drót sor a bordák külső részén.

Fóliarögzítés a talajszinten végig futó acél és alumíniumprofillal, valamint a kezdő,- befejező íven rögzítő sínnel történik. Az új típusoknál már iker, távtartóval kialakított rendszer, hogy a szigetelés teljes vastagságban legyen a rögzítésnél is.

Borítás:

  • Választható: tetőn kettő rétegben tartós fólia, három évre szavatolt élettartammal, vagy ponyva. A külső és a belső réteg fehér színű. A rétegek közé 10 cm + 10 cm, összesen 20 cm üveggyapot hőszigetelő kerül, szétcsúszást gátló, elválasztó hálóval.
  • Végfal 10 cm vastag szendvicspanel. Az ajtók technológia szerint választva.
  • Javasolt az egyik végfalon a dupla ajtó, másikon a személy bejáró ajtó. A blokkosított változatnál panel elválasztó fal, valamint hőszigetelt vápacsatorna. Mindkét változatnál érdemes osztó-gyűjtő előteret, folyosót kialakítani a blokkokból.
  • Gépészet egyedi igényekhez alakítva (hűtő-fűtő-légkezelő).
  • Párásítás nagy nyomású, ködképzővel.
  • Elektromos rendszer, világítás IP 66!

Kérje a szaktanácsadója véleményét a teljes rendszerhez! http://www.agriensis.hu
blokkosított gombaház: http://www.gombaforum.hu/2013/technologia/gombauzem-szendroladon/