Különálló erősített, függőleges oldalú ház – Laska

A vázszerkezet 9 méter széles, függőleges oldalú, 36 méter hosszú.

  • A 9 méter fesztávolságú egység szerkezete függőleges oldalú, majd körív vonalkövetéssel, kétcolos acélcsőből készül, ív összekötő merevítéssel. Az egycolos rudazatok préselt, lyukasztott végei csatlakoznak a kereteket kívülről fogó acélbilincsekhez. Keretenként hat VV kitámasztó és egy vízszintes összekötő rudazat, rögzítése acélcsavarral történik.
  • Bordák osztása 1,5 méter.
  • Az oszlopok felfogatása a beton lemezalapra rögzített indító elemekre történik. Az oszlopokon átfűzött betonacél tüskeerősítés az utólag betonozott vasbeton lábazathoz kapcsolja a szerkezetet. A beton szegély, illetve lábazat a szerkezet állítását követő.
  • Merevítése az első az utolsó és még kettő részénél a borda közti viharfogóval. Oszlopon X merevítő, az ívelt részen hat VV rudazat. Hosszanti futó csőmerevítő kereteken hat sorban. A merevítéshez tartozik az ötven hosszára futó drót sor a bordák külső részén. Ez a szigetelést is tartja.
  • Belső átjárhatóság a beton szintről 3,5 méter, gerinc magassága 5,3 m.
  • Ponyvarögzítés a beton lábazati szinten végig futó acél profillal történik. A belső rögzítéséhez tartozik az L acélprofil anyaga, valamint a külső acélrögzítő Z szelvény
  • A speciális igények miatt a végfal kerete iker, kis küllős, zártszelvényből kialakított, utólag tűzi horganyzott elem. Ennek funkciója a ponyvarögzítő profilok tartása, valamint a hőszigetelő vastagságának biztosítása a végfalnál is. A szendvicspanel tökéletes és gyors rögzítését is ez oldja meg. Nem a panel tartja a külső ponyvát!
  • Az acél szerkezet bilincs és csavarkötésekkel a helyszínen szerelhető.

Borítás:

a tetőn kettő rétegben tartós ponyva, NGF-BP-600 jelzésű, (BTL-24A) származási hely USA. A külső és a belső réteg fehér színű.
A rétegek közé 10 cm + 10 cm, összesen 20 cm Knauf Unifit 035 üveggyapot hőszigetelő kerül, hálós kasírozással erősítve.
Végfal: 10 cm vastag szendvicspanel, az egyik falon 200/230-as toló ajtó.