Laska

Különálló házak. Javaslatunk a laskagomba termesztésre a 10 méter széles, különálló, körívelt változat 35-42 méter hosszúságban.

Kör ívelt borda, gerinc magasság 4,4 méter, belső átjárhatóság 3,0 méter.

A 10 méter fesztávolságú egység felső ív szerkezete körív vonalkövetéssel, kétcolos acélcsőből készül, ív összekötő merevítéssel. A borda összekötő drótkötél feszítésű, valamint borda középen egy függőleges lánc a drótkötélre. Bordák osztása a terhelés miatt 1,5 méter.

Az ívek felfogatása a pontalapba, vagy lábazatba előre betonozott indító elemekre illesztéssel és csavarozásával történik.
Merevítése az első és utolsó borda közti viharfogó rudazattal és hosszanti három futó csővel történik. A merevítéshez tartozik a hosszára futó drót sor a bordák külső részén. Ez a szigetelést is merevíti.

Fóliarögzítés a talajszinten végig futó acél és alumíniumprofillal, valamint a kezdő,- befejező íven rögzítő sínnel történik. Az új típusoknál már iker, távtartóval kialakított rendszer, hogy a szigetelés teljes vastagságban legyen a rögzítésnél is.

Borítás:

  • Választható: tetőn kettő rétegben tartós fólia, három évre szavatolt élettartammal, vagy ponyva. A külső és a belső réteg fehér színű. A rétegek közé 10 cm + 10 cm, összesen 20 cm üveggyapot hőszigetelő kerül, szétcsúszást gátló, elválasztó hálóval.
  • Végfal 10 cm vastag szendvicspanel. Az ajtók technológia szerint választva. Javasolt az egyik végfalon a dupla ajtó, másikon a személy bejáró ajtó.
  • Gépészetnél a megszívó axiál ventilátor, ellentétes oldalon a hűtő panel, légbeejtővel. Figyelem ne kérje, engedje senki, hogy a külső végfalba építsék be, hiszen télen elfagy!!
  • Párásítás (lehetőleg) nagy nyomású, ködképzővel.
  • Fűtési rendszer egyedi lehetőségekre kialakítva.
  • Elektromos rendszer, világítás IP 66!

Kérje a szaktanácsadója véleményét a teljes rendszerhez! http://www.agriensis.hu
blokkosított gombaház: http://www.gombaforum.hu/2013/technologia/gombauzem-szendroladon/